Пламен Петров - Легендата е без загубена точка в различни турнири по „бразилско джиу джицу“.
Пламен Петров - Легендата е без загубена точка в различни турнири по „бразилско джиу джицу“. / Снимка: Дарик - Бургас
С рев на мощни мотори десетки рокери съпроводиха представянето на поредната силна личност, която става част от листата с кандидати за общински съветници на „Средна европейска класа“.
Зам. председателят на партията Константин Бачийски обяви, че тръгва към изборите с Пламен Петров – Легендата, президент на мотоклуб „Хулигани“ МС, бивш национален състезател по кик -бокс, международен съдия по ММА и единствен българин, без загубена точка в различни турнири по „бразилско джиу джицу“ и носител на девет златни медала. Изтъкнатият спортист освен това е и представител на малкия и среден бизнес. Като предприемач той развива фирма с над 120 служители, а производството и е изцяло ориентирано към износ на световния пазар, т. е в работата си е независим от общината.
 
 „Знаете, че рокерите са много организирани, сплотени и обикновено за тях се сещат и ги викат на помощ, заедно с футболните агитки, когато има извънредни ситуации. Тогава „лошите“ момчета вече не са лоши. За нас мога да кажа, че сме не само аполитични, но дори антиполитични.  Но с Константин Бачийски се познаваме от много години и заедно поддържаме единствения в Бургас клуб по бразилско джиу джицу“, сподели Петър Петров при представянето си.
 
Той обяви, че е бил впечатлен как с лични усилия и средства, Бачийски не се отказва докрай да води своите битки в защита на обществения интерес. Това е била една от причините да се присъедини към листата му с кандидати за общинския съвет.
 
Президентът на мотоклуба посочи като свой приоритет, който ще защитава в най-важния орган на местното самоуправление, облекчаване на условията и по-голяма прозрачност при организирането на процедурите за търгове и обществени поръчки, за да имат шанс за участие в тях повече бургаски фирми.
 
„Аз създавам работни места, само плащам данъци и осигуровки тук, държавата и общината печелят от мен, но никога не съм кандидатствал за обществени поръчки, защото внасям, преработвам и изнасям за чужбина“ – накратко описа естеството на бизнеса си кандидатът за общински съветник. Той не скри гнева си от това, че Бургас в момента е „мъртъв“ град, а младите му хора бягат към други градове или държави.
 
„В листата ни събираме точно такива хора - свободомислещи, независими, които  са силни по дух и характер и упорито отстояват каузите си. Такъв е Пламен Петров- Легендата, такива са рокерите. Той се е изградил като личност покрай успехите си в спорта и философията му е да играе винаги за победа. Както Пламен няма загубена точка в бразилското джиу джицу, така ние рамо до рамо с него ще се стремим да нямаме загубена точка в полза на бургазлии в общинския съвет“ – коментира Константин Бачийски избора на поредното силно попълнение в листата на партията.
 
В края на представянето той потвърди, че партия „Средна европейска класа“ ще издигне своя самостоятелна кандидатура за кмет на община Бургас.