/ БДЗП
Основният конкурент е испански проект, гласувайте за Бургас
Атанасовско езеро влезе в надпреварата за европейските „Оскари“ в областта на природозащитата. Призовете ще бъдат раздадени на 17 май т.г., а до тази дата всички европейски граждани могат да посочат своя фаворит сред 25-те претенденти. Бургас се е с номинация „Солта на живота: една приказка за езеро, сол, птици и хора“, издигната от Българска фондация Биоразнообразие.
 „Ние се борим в категория Комуникация. Окончателното решение ще е на експертно жури, но сега особено важно е да достигнем до колкото се може повече хора в цяла Европа, които имат възможност да научат за невероятното Атанасовско езеро, за Бургас и България. Ако вие харесвате лагуната и това, което правим за опазването и популяризирането й – гласувайте за наградата на европейската публика и споделяйте сред вашите приятели по целия свят. Един от всички 25 проекта ще я спечели, може би с точно с твоя глас“ – призовава Радостина Ценова, PR на проект „Солта на живота“.

Трансформирано през 1906 г. от маларийно блато в солници, днес езерото е уникална крайбрежна влажна зона, където може да се наблюдават повече от половината от всички европейски птици и където приоритетното за опазване местообитание крайбрежна лагуна (1150 *) е  опазено.
Комбинацията от културни и природни, материални и духовни ценности на Атанасовското езеро го превръщат в перфектна образователна среда.

Повече от век солта се добива по традиционен начин и така се поддържа богатството на езерото като екосистема. Именно симбиозата на човека и езерото стои в основата на комуникационните послания на проекта, който чрез разнообразни информационни инструменти разказва неговата вълнуваща приказка.

Ако искате Атанасовско езеро да спечели наградата на публиката – гласувайте и споделяйте у нас и в чужбина. За по-малко от 24 часа вече са събрани 570 гласа. Основният конкурент засега е испански проект.