Антон Коджабашев
Антон Коджабашев / netinfo
"Ние в АБВ не говорим за листа с кандидати за депутати, а за личности, които са готови да правят промени у нас и да бележат модерното ляво. За разлика от много партии, които се явяват на тези избори, нашата листа е доста ярка. В нея има сериозни имена на лекари, прависти, бизнесмени, спортисти. Всеки в своята дейност е допринесъл с много за Бургас. Листата ни се води от Румен Петков. Той няма нужда от представяне. Той е достоен човек, заради кого и аз влязох в политиката." Това обяви в ефира на Дарик – Югоизток, вторият в листата на „АБВ – Движение 21“, Антон Коджабашев.

По думите му, коалиционните партньори ще подкрепят не определени партии в следващия парламент, а добрите идеи. „Нашите 11 представители в 43-то НС доказаха, че работят за България. Имаше много идеи от наша страна, които не бяха подкрепени. Ние сме малка партия, но мисля, че ще се развиваме. Надявам се, че нашите идеи ще бъдат подкрепени и от другите партии“, каза Коджабашев.

Той коментира и проблемите, свързани с преградното съоръжение по границата с Турция. Според него, то не е достатъчно ефективно.

„Научихме от хора от Гранична полиция, когато имаше сняг и беше студено, за преминали над 220 бежанци. ГЕРБ казаха, че са спрели потока от бежанци. На сръбската граница има на ден по 600 – 700 мигранти. Те не падат с парашут, а минават отнякъде. Виждаме, че войски на много държави се събират в Сърбия. Те укрепват сръбската граница, а България - кучета я яли. На какво ниво сме ние в момента? След като сме външна граница на Европа – помага ли ни някой да я защитаваме“, попита кандидат-депутатът.

Той определи случващото се по границата като абсолютна демагогия. „Едни хора се лутат, а каналджиите си вършат тяхната работа“, допълни Коджабашев.