Алкохолен делириум и гърлено пеене в „Шведска маса”
Алкохолен делириум и гърлено пеене в „Шведска маса” / колаж: Атанас Аргиров
Алкохолен делириум и гърлено пеене в „Шведска маса”
46148
Алкохолен делириум и гърлено пеене в „Шведска маса”
  • Алкохолен делириум и гърлено пеене в „Шведска маса”

И настана време за избор в земята, колкото една човешка длан, пък едни апостоли тръгнаха от врата на врата да проповядват учения различни.

И думаха с думи сладкогласни „Гласувай и ще ти се даде”, „Поискай и ще ти се даде, но ако гласуваш” и „Да нямаш друга партия освен нашата”

Обещания за реки от мед и масло потекоха, а човеците по агората мигаха на парцали едри, защото нито бяха виждали нито бяха чували за такъв рог на изобилието.

Пък апостолите обещаваха им да увеличат парите им, да построят пътища чудни чак до спалните им, да напояват дори саксиите им с мушкато с интегрирани водни проекти и прочие такива благодатни изобилия.

На място едно добър човек обеща да дарява по 5000 гроша майката и бащата на всяко новородено и дори рече им тъй „Отивайте и съвокуплявайте се с обич, деца да си народите” и любов възцари се в това обиталище човешко.

На място различно друг добър човек дръвца за огрев дари, пък трети обеща странстване на всички старци до земи чуждестранни, а четвърти рече, че дълговете на хора към лихвари и банки ще да опрости.

И всичко туй от сърце обещано и дадено.

Тогаз много хора проумяха, че истината една е и тя гласи „Гласувай и ще ти се даде”

В това време разделно, когато баща става кандидат, а синът му застъпник на опозицията, а майката и съпругата поставя цена на гласа си, точно тогава от дълбините на човешкото безумство изплуваха с грозен кикот и миризма на мръсни чорапи двете радиоизчадия Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон, пък почна скверното предаване „Шведска маса” и родът човешки беше предаден на погибление нравствено, разложение морално и рев, вой и скърцание на зъби понесоха се навсякъде.

В началото в ефира се чу някакво гнусно ръмжене и хъхрене, което Максимовсон с апломб представи като „туванско гърлено пеене”.

След това радиоизпусна още една такава гнус.

Позвъни разтревожен слушател, за да призове „таз бичкия да се спре”, защото котката му започнала да се държи неестествено. Човекът пожела да чуе Бойчо от Карнобат.

Но уви. Чу се ново хъхрене от Тува.

Бързо журналистическо разследване установи, че Весо е взел две бурета с козе сирене, три камилски кожи, тристайна юрта и три бутилки тройнодестилирана водка от борови игли от туванското външно разузнаване, за да презентира пред аудиторията на „Шведска маса” песенното творчество на държавицата.

По някое време в предаването беше поставен въпрос „Трябва ли да се забранява алкохолът в изборния ден”

Ники позвъни, за да сподели мнението си, че не вижда никакъв проблем, защото според него алкохолът не пречи на българите, дори напротив помагал им да гласуват.

Слушателят Иван изрецитира следното ракиеностишие:

„В изборния ден ще пия една ракия

от победа запленен,

че не съм пасувал.

После утре пак ще псувам”

След него Радо Русев обвини българите, че не им пука и висят в чатовете и социалните мрежи вместо да направят нещо. Накрая призна, че няма идея кой и защо е решил да сложи забраната да се пие алкохол в изборния ден. Човекът все пак пожела да чуе Бойчо от Карнобат, че да му светнело пред очите. И чу го.

След този кратък миг на човещина Весо Максимовсон подложи малцината слушатели на предаването на психотропна атака.

Той чете в ефир неописуемо стряскащи стихове на получил местна литературна награда поет, в които под формата на тромави рими препускаха кучешки и конски черепи, а дънни риби внезапно обръщаха коремите. Ето част от тях в оригинал:

„Черепи на кучета белеещи край мен

Конски череп пълен с тишина

Грозни думи заразени с радиация

се надигат от съзнанието – дънни риби

с обърнати кореми над водата”

Това не стигна, ами в гробна тишина всички трима слушатели на хаирсъзното радиопредаване станаха свидетели на терзанията на друг поет-новатор, създал нов литературен стил – „психотронизъм”. Според редактор на неговото творчество „При четене поезията освобождава енергия. Психотронизмът, предполага Трети полюс, в етера. Има предпоставка за холограмно изображение”, а „Принципът на поезията на автора е посланието на Третото хилядолетие: “Да изведем Бога от себе си и тръгнем след Него.”

Беше страшно и мракобесно до такава степен, че накрая поредното туванско гърлено пеене се стори на хората по-поносимо.

Така в безмислие и тъпота приключи поредното издание на „Шведска маса” и всички здравомислещи хора се помолиха Богу горещо да е последното, макар че двамата гнъсни водещи се заканиха да ломотят идиотщини и през идния петък.

Чуйте потресаващите им глупости в звуковия файл