80% от гостувалите на България искат пак да я посетят
80% от гостувалите на България искат пак да я посетят / netinfo

Създаването на интегриран бранд на дестинация България е един от най-важните проекти в туризма. Той ще е от полза за развитието на целия бранш чрез интегриране на комуникацията и по-високата конкурентоспособност на страната. Това заяви в Поморие зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов. Той участва в информационна среща за първата фаза от проекта „Разработване на бранд „България, продуктови и регионални брандове и въвеждане на интегриран бранд мениджмънт" по оперативна програма „Регионално развитие".
Очаква се новият бранд да бъде въведен през есента на 2013 г.
Резултати от изследвания в България и на 10 чуждестранни пазара сред туристи, туроператори и турагенти сочат, че страната ни се свързва предимно с морски туризъм и достъпна цена.
Положителното отношение към България е много по-високо сред чужденците, които вече са били в България, в сравнение с тези, които не са идвали у нас. Този факт води до висока обща удовлетвореност от почивка в България - при около 90% от чуждестранните туристи. Декларирана е и лоялност към дестинацията със склонност за повторно посещение при над 80% от тях.