Жена на годината на Благоевград стана д-р Теменужка Любенова
Жена на годината на Благоевград стана д-р Теменужка Любенова / снимка: Дарик-Благоевград

Председателят на Общинския съвт по наркотични вещества - д-р Теменужка Любенова, бе избрана за Жена на годината на Благоевград.

Победителят  бе излъчен на Десетото юбилейно издание на женския конкурс в зала "Яворов". Д-р Любенова, която развълнувано пое статуетката, предложи  25 март – Благовещение да бъде обявен за Ден на жената на Благоевград.

Жена на годината на Благоевград стана др Теменужка Любенова
netinfo

Церемонията уважи градоначалникът Атанас Камбитов, който връчи цветя и почетни грамоти на всички номинирани за Жена на годината. За отличието се бориха Вера Ангелска -  Младежки дом в Благоевград,  Вергиния Емезова – сдружение на майките на наркозависите деца, Виктория Богданска – председател на руски клуб,  Галя Миленкова – директор на Историческия музей,  Елисавета Каменичка – директор на Радио Благоевград,  Ива Поповска – председател на асоциацията на родителите на деца с епилепсия, Красимира Минкова – нотариус,  д-р Татяна Ядкова – директор на ПМГ и Юлия Тасева – приемен родител. Те бяха номинирани от организаторите на конкурса.

Жена на годината на Благоевград стана др Теменужка Любенова
netinfo

Носители на престижната награда в досегашните издания са били: Мими Праматарова - директор на парк Рила (2003),  Мария Петрова – председател на Сдружението на родителите на наркозависимите лица (2004), Илонка Чучкова – експерт – счетоводител (2005),  Иванка Лалева - журналист във в. “Пирин Труд” (2006),  Екатерина Николова - съдия в Районен съд – Благоевград (2007),  Евгения Йорданова – директор на Дом за нашите деца “Св. Николай” - Благоевград (2008),  Здравка Чимева – председател на Сдружение “Движение Ние - жените” (2009),  Юлия Дживджорска – актриса в ДТ „Никола Вапцаров” (2010),  Катя Бельова – съдия Окръжен съд – Благоевград (2011).

Идеята на конкурса за наградата „Жена на годината на Благоевград” е да бъдат посочени като пример за подражание и наградени по подобаващ начин жени от Благоевград, надарени с великото качество да творят добро; жени, които ежедневно отдават време, професионални и личностни умения и нерядко и средства, за да помагат на обществото ни да върви напред и да се усъвършенства в името на общото благо.