Затварят задълго железопътeн мост
Затварят задълго железопътeн мост / Пресцентър
Затварят задълго железопътния мост в Митиново
78520
Затварят задълго железопътния мост в Митиново
  • Затварят задълго железопътния мост в Митиново

Железопътният участък между селата Генерал Тодоров и Петрич, в района на село Митиново, остава задълго откъснат от инфраструктурата на БДЖ и системата на "Пътнически превози".

Проблемът е заради наклонената повече от 15 сантиметра средна колона на моста, по който минават влаковете за Петрич и Кулата.

Инцидентът стана преди два дни, когато от валежите се покачи значително нивото на минаващата под моста река Струмешница. Тогава се разместиха и траверсите на железопътната линия.

Влаковата композиция, която бе спряна по време на поддалия железопътен участък на моста край Митиново, късно снощи е изтеглена обратно в Петрич, каза в интервю за Дарик радио кметът на селото Венцислав Георгиев.

"При изтегляне на локомотива и вагоните по направените временно подпори на увредената линия, релсите отново са се разместили. За неопределено време населените места в петричко ще се обслужват единствено по шосе с автобусни превози. Еспертите от Национална компания „Железопътна инфраструктура” подготвян план за основен ремонт на мостовото съоръжение", каза кметът Георгиев.

Железопътният мост е много стар и вече няма документи за гаранционен режим. Съоръжението е на повече от 50 години, каза селският управник Венцислав Георгиев, като се позова на информация от местните жители в Митиново.

Подобен мост има и в района на село Генерал Тодоров.

Чуйте още в звуковия файл