Установено е, че товарната композиция е собственост на две български фирми
Близо 6 500 000 къса нелегални цигари, укрити в метални шкафове за ел. табла, бяха открити при митническа проверка в района на ГКПП „Кулата“. Това съобщиха от Агенция „Митници“.

В късните часове на 16 май в района на ГКПП „Кулата“ митничари извършили проверка на товарна композиция, управлявана от българин.

По представените от водача документи той превозвал електрическо оборудване от Гърция за Литва.Митническите служители насочили товарна композиция за рентгенов контрол с мобилна рентгенова система. След набелязани зони с нехарактерна плътност била извършена и физическа проверка.

Непосредствено до вратата на влекача, в металната кутия, наподобяваща електрическо табло, не били установени акцизни стоки. В останалите, обаче, били открити 650 кашона с тютюневи изделия – цигари с различни търговски марки.

В Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение –Петрич, е постъпило съобщение от дежурен митнически инспектор в Териториална дирекция Митница София за открито голямо количество цигари без български акцизен бандерол.

По случая е започнато разследване за държане на акцизни стоки без български акцизен бандерол в големи количества.

По първоначални данни общото количество е 6 499 000 къса (324 950 кутии).

Установено е, че товарната композиция е собственост на две български фирми. Водачът е дал показания, които се проверяват. Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.

По данни на Агенция „Митници“ това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на ГКПП „Кулата“ за последните две години.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня