/ Снимка: Община Разлог
Обществено обсъждане на инвестиционното предложение на „Булгартрансгаз“ ЕАД за изграждане на  „Преносен газопровод до Разлог и Банско“ ще се проведе от 10:30 часа, в залата на ОбС-Разлог.

С първа копка и водосвет започна ремонтът на общински пътища в Разлог

На срещата ще бъде обсъден докладът за оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) с всички приложения към него, в това число и докладът за оценка на степента на въздействие.

С пари по проект обновиха изцяло сградата на читалището в Разлог

Последният касае въздействията върху защитена зона BG0000366 „Кресна–Илинденци“ за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна,включена в списъка от защитени зони.

По време на срещата за обществено обсъждане могат да се предоставят писмени становища от всички физически и юридически лица. Такива могат да се предоставят и  във фронт - офиса на Община Разлог, както и в сградата на „БУЛГАРТРАНСГАЗ“ ЕАД-София.

Кмет и заместник-министър режат лента на саниран блок в Разлог

Държавното предприятие обяви своето намерение за изграждане на Преносен газопровод до Разлог и Банско“ миналата година.Проектните варианти на трасета на преносния газопровод са три. Те са с различна дължина и минават през град Симитли и селата  Полето, Брежани и Градево

Доставката на компресирано синьо гориво за града в момента се извършва чрез специални автомобили (трейлери), които возят в бутилки газ от газоизмервателната станция в Симитли.