/ Община Разлог
Първа копка по проект "Реконструкция и рехабилитация на съществуващи общински пътища и съоръженията и принадлежностите към тях в Разлог и с. Елешница” бе направена от кмета на Община Разлог инж. Красимир Герчев.

С пари по проект обновиха изцяло сградата на читалището в Разлог

Проектът е финансиран по  Програмата за развитие на селските райони 2014-2020, съфинансиран от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони и е на обща стойност 3 277 772 лева.

На официалната церемония присъстваха д-р Мария Копанарова-председател на ОбС- Разлог, Иван Гюров - заместник-кмет по икономическите и правни въпроси, представители на фирмата изпълнител, общински служители и граждани. 

Тържествен водосвет бе отслужен от отец Янко Русков - архиерейски наместник на Неврокопската митрополия, и отец Димитър Белчин „Този проект решава много сериозни дългогодишни проблеми. Миналата година благодарение на проект, подкрепен от МРР беше сменен водопровода, а тази година ще бъде рехабилитиран този участък.

Кмет и заместник-министър режат лента на саниран блок в Разлог

След финала на проекта съм сигурен, че ще имаме едно съоръжение, което ще отговаря изцяло на нуждите на гражданите и с добър европейски вид", каза Красимир Герчев по време на церемонията и благодари на екипа, изготвил проекта.

Дейностите по проекта обхващат реконструкция и рехабилитация на път „Разлог - Бачево” в участъците на ул. „Изворите”, ул. „Тодор Александров”, ул. „Рила”, на  пътя „Елешница - граница общ. (Белица-Разлог)- Палатик– Черешово” - в участъка на бул. „9 май”.

Инвестициите ще се вложат в ремонт на уличните платна, монтиране на улично осветление и озеленяване. Изпълнители по проекта са фирмите  „Миле Инженеринг“ЕООД- Разлог, „Пиринстойинженеринг“ЕАД- Благоевград и „БКС“ЕООД- Гоце Делчев. Проектът трябва за приключи до 07 март 2021 година.