Увеличиха с 4 години престоя на Боци в затворническата килия
Увеличиха с 4 години престоя на Боци в затворническата килия / netinfo
Наказателен състав на Окръжен съд - Благоевград увеличи с още четири години присъдата на наркобоса Боян Петров - Боци. С определение от днес, кумулираните в една общо 13 присъди, в най-тежката - 11 години, престоят му в затвора в Бобов дол се удължава значително.

Боци поиска пред съда в Благоевград да бъдат приспаднати от затворническия му "актив" две години и осем месеца, които той е изкарал в килия в Италия, но защитата му не можа да докаже чуждата присъда по надлежния ред. Според изявлението на адвокатите му, българското правосъдно министерство не разполага с информация, относно изтърпяното наказание в Италия.

След новопостановеното определение, става така, че вместо да излезе три години по-рано от килията, Боци ще лежи още четири години и трябва да заплати в полза на държавата глоба от 70 000 лева.

Боян Петров влезе в затвора през 2004 година, след като бе арестуван, а по-късно и осъден за държане и пласиране на голямо количество хероин в Благоевград и в региона. Боян Петров ще обжалва определението на благоевградските магистрати пред Софийския апелативен съд.