ТД Пирин получи 3-местна моторна шейна от Община Разлог
ТД Пирин получи 3-местна моторна шейна от Община Разлог / netinfo

Туристическо дружество "Пирин" - Разлог се сдоби с моторна снегоходна шейна. Тя е закупена от Община Разлог за нуждите на хижа „Яворов”, като туристическото дружество съфинансира покупката. Шейната е 3-местна и е 600 кубика.

Бързооборотното МПС ще осигурява транспортен достъп, снабдяване с хранителни стоки на хижа „Яворов”, превоз на туристи и багаж през зимния период. Планинската шейна ще бъде използва в случаи на закъсали туристи, както и при инциденти.

Моторната шейна е подготвена за екстремни натоварвания, дори и при ниски температури. Кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев пожела придобивката да се ползва  за снабдяване с провизии и да няма инциденти. След извършените подобрения и ремонти, със средства на Община Разлог и на ТД „Пирин” - Разлог  хижа „Яворов” привлича все повече туристи както през лятото, така и през зимата.

Това породи необходимостта от постоянно зареждане с хранителни продукти, което през зимата е изключително трудно, коментираха и Васил Михайлов – председател и Радко Божинов – секретар на ТД „Пирин” – град Разлог