/ Снимка: Дарик, архив
Районна прокуратура е внесла искане за задържане под стража на обвиняем, привлечен към наказателна отговорност за трафик на хора с цел сексуална експлоатация
 
На 25 март, властите на Република Словения са предали на разследващите органи у нас мъж, привлечен в качеството на обвиняем за използване на отделно лице за развратни действия.

Предават на съд автотърговец, измамил клиент

Досъдебното производство срещу задържания е било образувано за това, че в периода 24 юни 2016 г. - 03 януари 2017 г., в Благоевград и на територията на Република Кипър, чрез използване на принуда и обещаване и получаване на облага, набрал, приел и транспортирал през територията на страната до град Лимасол българска гражданка, с цел да бъде използвана за развратни действия, независимо от съгласието й.

Съдят фермер, нападнал кмета на якорудско село с тояга

В резултат на създадения в Хага, чрез Евроджъст, международен екип за разследване е била установена престъпната дейност на мъжа и неговата съучастничка. Същата е била задържана на 27 ноември 2017 г. в  София по време на съвместна операция.

Тогава Методиев е успял да напусне пределите на страната, като е заминал на Испания. Поради тази причина той е бил привлечен в качеството на обвиняем при условията на задочно производство и срещу него е била издадена Европейска заповед за арест.

Предават на съд измамник от Петрич, обещавал постове и услуги срещу пари

Днес, по искане на Районна прокуратура-Благоевград, съдът ще разглежда мярката за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемия.