Презентират в Благоевград албума Дългът преди всичко, посветен на 70-годишния юбилей на Сакскобургготски
Презентират в Благоевград албума Дългът преди всичко, посветен на 70-годишния юбилей на Сакскобургготски / netinfo
Албумът "Дългът преди всичко", посветен на 70-годишния юбилей на Симеон Сакскобургготски, ще бъде представен в Благоевград. Презентацията е предвидена за 19.00 ч. във фоайето на кметството.

Сред официалните лица, които се очаква да уважат събитието, са националният омбудсман Гиньо Ганев, евродепутатът Биляна Раева, заместник-министърът на държавната администрация Мария Дивизиева, председателят на ПГ на НДСВ Пламен Моллов, заместник-председателят на жълтата партия Марина Дикова, главният секретар на НДСВ Илчо Дуганов, изпълнителният директор на Националния борд по туризъм Поли Карастоянова, кметът на Благоевград Костадин Паскалев, както и авторът на албума Ивайло Шалафов, старши асистент в Богословския факултет на СУ "Св. Климент Охридски".

Луксозното издание съдържа непубликувани досега фотографии от живота и политическата кариера на Сакскобургготски, както и снимки на семейството му.

Представянето на албума организира Инициативен комитет от благоевградски интелектуалци и бизнесмени с председател деканът на Правно-историческия факултет на ЮЗУ проф. Александър Воденичаров.