/ IStock
Пет години „лишаване от свобода“ при строг режим на изтърпяване е наказанието, наложено на подсъдим за извършен от него, при условията на опасен рецидив, грабеж в Сандански, съобщиха от обвинението.

Подсъдимият е бил привлечен към наказателна отговорност от Окръжна прокуратура-Благоевград по образувано досъдебно производство за нападение и отнемане на парична сума от 11-годишно момиче.

Оставиха в ареста рецидивиста, откраднал парите на дете в Сандански

В хода на разследването по случая е било установено, че около 19:00 часа на 12 октомври в района на централния вход на хотел „Интерхотел Сандански“, била нападната ученичка. Докато вървяла с приятелката си, чула непознат глас, който казал: „Много хубаво танцуваш“.

Обръщайки се, момичето видяло непознат мъж, който я доближил и препречил пътя. В следващия момент той я хванал за ръка и издърпал държаните от нея пари, дадени й малко по-рано от баща й.

Успял да сломи съпротивата й и след като отнел сумата от четиридесет лева, избягал в посока към паркинга на хотела. Още същия ден извършителят на престъпното деяние е бил установен и задържан.

40-годишният мъж е с обременено съдебно минало, спрямо него има множество осъдителни присъди. Мъжът се е признал за виновен за грабежа над малолетното момиче и се е споразумял с Окръжна прокуратура.

Постигнатото между страните споразумение е било одобрено от съда, което има последиците на влязла в сила присъда.