Парите от продажбата на хлебозавода се вливат в мегапроекта за реконструкция на ВиК мрежите в Благоевград
Парите от продажбата на хлебозавода се вливат в мегапроекта за реконструкция на ВиК мрежите в Благоевград / netinfo

Средствата, постъпили в кметската хазна от продажбата на общинското търговско дружество ”Хляб и хлебни изделия” ЕООД – Благоевград, ще бъдат вложени в строително-ремонтните дейности по проекта "Реконструкция, модернизация и изграждане на водопроводна и канализационна инфраструктура за нуждите на община Благоевград - квартали "Струмско", "Грамада", "Баларбаши" и "IV микрорайон", финансиран от Оперативна програма "Околна среда 2007 - 2013 г." Това съобщи градоначалникът Костадин Паскалев.

91 % от цялата сума, която е в размер на 2 309 001 лв., ще бъде разходвана по оперативната програма като общинско съфинансиране. С останалите 9 % ще бъде финансирано проектирането в Община Благоевград, поясни Паскалев.

Средствата от приватизация на дружеството бяха предвидени за този проект още в миналогодишния бюджет, но поради липса на сделка са отразени и в проектобюджет 2010.

С част от парите ще бъде извършена реконструкция на водоснабдителните и канализационните мрежи в "IV микрорайон", каза още кметът на Благоевград Костадин Паскалев.