Отвориха ценовите оферти на 8-те кандидат-надзорници за IV Микрорайон
Отвориха ценовите оферти на 8-те кандидат-надзорници за IV Микрорайон / снимка: Община Благоевград

Конкурсната комисия отвори ценовите оферти на участниците в откритата процедура за строителен надзор и инвеститорски контрол на реконструкцията на ВиК мрежата в IV Микрорайон в Благоевград.

В конкурса участват 8 фирми - три местни, три от столицата и по една от Пловдив и Плевен. Най-ниска цена е предложила благоевградската фирма „Инвест контрол - 99” ЕООД - 23760 лв. с ДДС, а най-високата - „Пловдивинвест” АД - Пловдив - 57240 лв. с ДДС.

Ценовите оферти отвори комисия с председател арх. Георги Скрижовски – заместник кмет на община Благоевград и членове: Илия Велев – началник отдел „Стопанска политика и евроинтеграция”, Биляна Паскалева – главен експерт „Бюджет и координация в образованието”, инж. Мая Спасова – главен експерт „В и К”, Стоян Христов – старши юрисконсулт и общинските съветници Марян Биков и Венцеслав Кожухаров.

В срок до 10 януари 2011 г. комисията ще представи протокол и решение за определяне на участник, спечелил конкурса за одобрение на кмета на Благоевград Костадин Паскалев.

Изграждането на нова и подобряване на съществуващата водопроводна и канализационна мрежа в IV Микрорайон е последният етап от проект "Реконструкция, модернизация и изграждане на водопроводна и канализационна инфраструктура за нуждите на община Благоевград - квартали "Струмско", "Грамада", "Баларбаши" и "IV микрорайон", който Общината изпълнява по ОП „Околна среда 2007 - 2013 г.”

В района, включващ и кв. “Освобождение”, ще бъде изградена 2.7 км. нова канализационна мрежа с диаметри на тръбите от ф 300 до ф 800 и 2.6 км. водопроводна мрежа с диаметри на тръбите от ф 90 до ф 560. Ще бъде извършена подмяна на 2.5 км. съществуваща водопроводна мрежа с дължина 2,5 км и диаметри на тръбите от ф 90 до ф 160.

Дейностите по реконструкция и модернизация на водоснабдителната и канализационната мрежа в кварталите „Струмско”, „Грамада” и „Баларбаши” вече приключиха.