Общината иска отчет от детските градини в Благоевград
Общината иска отчет от детските градини в Благоевград / netinfo
До 14 октомври директорите на детските градини в Благоевград трябва да предоставят пълен финансов отчет за извършени приходи и разходи от началото на годината. Това стана ясно на среща на заместник-кмета по хуманитарните дейности Валентин Василев с директорите на детските градини в града.

Те трябва да представят в писмен вид информация имат ли регистрирано по закона за юридическите лица с нестопанска цел родителско настоятелство, решенията на родителските настоятелства за събиране на пари от настоятелствата, както и отчет за набраните и разходваните по този начин средства.

Освен това, всички директори трябва да проведат срещи в детските градини с настоятелствата и да ги запознаят с Инвестиционната програма на Общината, касаеща детските заведения и бюджета на всяка детска градина.

Необходимо е още директорите да проверят реда за закупуване, разпределение и ползване на учебните помагала. 2 500 деца посещават детските градини на територията на община Благоевград, 600 от които са в подготвителни групи. В бюджета на всяка детска градина са предвидени по 35 лева на дете.

В инвестиционната програма са предвидени 68 000 лева за материали, детски играчки, санитарни средства. Въпрос на заявка, от страна на директорите, е усвояването на тези средства.