/ БГНЕС
Община Банско започна подготовката за зимния сезон, съобщиха от Общината.

Кметът на курортния град Иван Кадев и екипът му са провели първа от поредица срещи с представители на полиция, пожарна, ВиК, електроразпределителното дружество, горските стопанства, Дирекция "НП Пирин", както и с фирмата за почистване и сметоизвозване в града.

Представителите на зимните курорти поискаха реклама на България в социалните мрежи

"Подготовката за зимния сезон обхваща дейности, за които са отговорни различни институции, но координацията и организацията се ръководят от общината, защото тя представлява интересите на гражданите и в нея постъпват сигналите за проблеми", е посочил по време на срещата Иван Кадев.

Община Банско

Той е поставил конкретни въпроси за решаване, много от които са проблемни от години. Сред тях са ремонт на водопроводи, подмяна на компрометирани електрически стълбове и ремонт на електропроводи, изграждане на горски пътища и други.

Като сериозен проблем кметът на Банско, е посочил организацията на движение в курортния град и в Добринище през зимата. За решаването му Иван Кадев е възложил на представители на полицията и на общинските служби да набележат възможни места в двата града, в които да се обособят паркоместа.

По време на срещата е отделено особено внимание на сметоизвозването и снегопочистването. Предвижда се в пиковите периоди на туристическия сезон и при обилен снеговалеж МВР да помага за кратковременна промяна на движението по улиците, за да може безпроблемно да минава почистващата техника.