Областната комисия за заетост внесе за одобрение в МТСП 15 проекта за 1,7 млн. лв.
Областната комисия за заетост внесе за одобрение в МТСП 15 проекта за 1,7 млн. лв. / Дарик - Благоевград


Комисията по заетост към Областна администрация - Благоевград внесе за одобрение в социалното ведомство 15 проектни предложения за регионални програми на обща стойност 1 700 000 лв., съобщиха от кабинета на областния управител Валери Смиленов.

Комисията е разгледала депозираните идейни предложения за заетост на свое заседание на 28 септември, председателствано от управителя на Благоевградска област.

Свои проекти за осигуряване на заетост и обучение на близо 640 безработни лица са представили всички общини в региона с изключение на администрациите в Разлог и Хаджидимово.

Проектите предвиждат дейности по поддръжка и рехабилитация на четвъртокласна пътна мрежа, тротоарни настилки, охрана на общински обекти и селскостопанска продукция, административни и социални дейности, помощник-възпитатели в детски заведения и асистенти на деца с увреждания.

Целта е в тях да бъдат включени продължително регистрирани безработни жители на областта, както и лица над 50-годишна възраст.

ТПП – Благоевград е депозирала в областната комисия предложение за квалификационно обучение на 30 безработни с намалена работоспособност за придобиване на компютърни умения и осигуряване на стаж до три месеца при частни работодатели.