Над 360 нарушения в строителни обекти в рамките на кампанията Работете легално
Над 360 нарушения в строителни обекти в рамките на кампанията Работете легално / netinfo
52 акта за спиране на необезопасени скелета, изкопи, отвори и др. са съставили служителите на Инспекцията по труда в Благоевград, съобщи директорът Милка Янчева. Проверките са извършени в рамките на кампанията „Работете легално” в дните от 4-и до 13-и август.

През отчетения период са извършени общо 108 проверки по трудовото законодателство, от които 72 са на строителни обекти и 36 - в питейни заведения. В проверените строежи в Банско, Разлог, Добринище, Петрич, Сандански и село Баня по трудовото законодателство са констатирани 361 нарушения. От тях 353 са по безопасността на труда и 8 по трудовите правоотношения за наети на работа непълнолетни лица.

Най-често срещаните нарушения са необезопасени скелета, стълбища, шахти и неизползване на лични предпазни средства. За отстраняване на нарушенията са издадени 361 предписания.

При извършените 36 нощни проверки от екипите по питейните заведения е намерено непълнолетно лице без издадено разрешение за работа. Детето е отстранено от длъжност след съставен акт.