Над 320 възражения по новата кадастрална карта в Гоце Делчев
Над 320 възражения по новата кадастрална карта в Гоце Делчев / netinfo
321 писмени възражения са постъпили до момента в Община Гоце Делчев по новата кадастрална карта, която е изложена в залата на Общинския съвет от началото на месеца. Това съобщи Емин Иса, служител в Техническа служба.

Утре е последният ден, в който гражданите на Гоце Делчев могат да се запознаят с новата кадастрална карта. Утре изтича и срокът, в който могат да се правят възражения по картата. Това става с попълване на бланка, осигурена от общинска администрация и приложени съответните документи, удостоверяващи пропуските или несъответствията.

Между 60 и 100 души минават през сградата на общината всеки ден, за да разгледат картата. Според Емин Иса днес и утре се очаква най-голям наплив, защото много хора са свикнали да вършат тези неща в последния момент. По думите му най-много несъответствия се откриват по отношение на собствеността. Често в кадастралния регистър не е отбелязано името на собственика. Това обаче е лесно поправимо с подаване на възражение и с приложен документ за собственост.

Желателно е всеки гражданин да се запознае с картата, тъй като в нея се съдържат освен границите на поземления имот и собствеността на сградите така и схемата на етажната собственост.

Възраженията ще се разгледат през месец декември, след което ще бъдат нанесени съответните корекции. Новата карта ще бъде готова в началото на следващата година.