МОСВ изплаща междинно 396 000 лв. по проекта за реконструкция на ВиК мрежите в 4 квартала на Благоевград
МОСВ изплаща междинно 396 000 лв. по проекта за реконструкция на ВиК мрежите в 4 квартала на Благоевград / снимка: Дарик - Благоевград

Община Благоевград е уведомена писмено за 7-то одобрено искане за междинно плащане в рамките на проект "Реконструкция, модернизация и изграждане на водопроводна и канализационна инфраструктура за нуждите на община Благоевград - квартали "Струмско", "Грамада", "Баларбаши" и "IV микрорайон", финансиран от Оперативна програма "Околна среда 2007 - 2013 г."

Средствата са в размер на 396 000 лв. и се очаква да постъпят по сметките на Общината до края на този месец, поясниха от кметството. Общинска администрация трябва да получи още 890 000 лв. до дни, като сумата е одобрена през декември от Министерството на околната среда и водите.

Предстои през следващата седмица да бъдат одобрени и тържните книжа за възлагане на дейностите по двата проекта за техническа помощ, по които работи Общината. Стойността им е 1.5 млн. лв., като парите се отпускат по Оперативна програма "Околна среда".

Кметът на Благоевград Костадин Паскалев е възложил на ръководителите на екипите по оперативните програми до 18-и януари да представят писмени оценки за степента на изпълнение, до която е достигнал всеки отделен проект - техническо, финансово, съгласувателни процедури, подписани договори с управлващите органи и взаимоотношения с институциите.