Министерският съветник Калин Каменов празнува с изоставени деца
Министерският съветник Калин Каменов празнува с изоставени деца / Дарик - Благоевград
Откриха обновения дом "Свети Николай Мириклийски"
24107
Откриха обновения дом "Свети Николай Мириклийски"
  • Откриха обновения дом "Свети Николай Мириклийски"

С тържествен водосвет откриха обновения дом за деца и юноши в Благоевград "Свети Николай Мириклийски", който от построяването си - през 1952 година, не е ремонтиран.

Общинската администрация в Благоевград възложи основен ремонт на сградата на социалното заведение по проект „Красива България” на Министерството на труда и социалната политика.

Общата стойност  на извършените  ремонтни дейности е 867 178 лева, като  финансовото участие на община Благоевград е 20% - 179 000 лева, каза директорът на юндома Евгения Йорданова.

Ремонтът включва топлоизолация и външна силикатна мазилка, подменени са старите дървени прозорци с PVC дограма, вратите, направени са нови санитарни помещения и кухненски бокс. Ремонтирани са спалните и занималните на децата, които в момента са 45 на брой.

За празника на Дома пристигна с подаръци бившият възпитаник на подобно социално заведение, сега експерт в Държавната агенция за закрила на детето, Калин Каменов. Бившият лидер на младежката структура на ГЕРБ в Пиринско развълнуван коментира, че никога няма да забрави да помага с каквото може на всички изоставени деца и сираци.

Интервю с директора на Дома в Благоевград Евгения Йорданова и с министерския експерт Калин Каменов, чуйте в звуковия файл.