ЛИДЕР с декларация за изключени от кметска група съветници
ЛИДЕР с декларация за изключени от кметска група съветници / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Областният координатор на ПП ЛИДЕР в Благоевградско Злата Сотирова защити пред гражданите в Симитлийско общинските съветници от партията й там, Валери Манов и Мария Шопова, които преди дни бяха изключени от парламентарната групата "Бъдеще за община Симитли".

"Областното ръководството на ЛИДЕР застава изцяло зад действията на двамата съветници и истината, а тя е, че съветниците Валери Манов и Мария Шопова, водени единствено от интересите на хората в общината, са станали жертва на политически линч от страна на управляващото мнозинство в Общинския съвет в Симитли. Всички действия от страна на групата и Общински съвет са плод на лично емоционално решение. Отстраняването на съпартийците ми Манов и Шопова е едноличен акт на кмета Апостолов Апостолов, "облечен" като решение на ОбС", се казва в декларация, подписана от областния лидер Злата Сотирова.

"Политиката на съветниците от ЛИДЕР винаги е била последователна и конструктивна и доказателство за това са многобройните решения, подкрепени от нашите съветници. Манов и Шопова никога не са били безпринципна опозиция, което се опитват да им вменят от групата на симитлийския кмет, респективно Общински съвет - Симитли. Позицията на партийното ни ръководство е категорична - нашите съветници не са "машинки" за гласуване, а хора с висок морал, ценности и качества, доказани през годините, видно и от доверието гласувано им от жителите в Симитлийско. Тази декларация е насочена единствено към гражданите на Симитли, тя не цели противопоставянето на политически партии, групи и идеологии", посочва областният координатор на ЛИДЕР и общински съветник в Благоевград Злата Сотирова.