Килия за мъж, нарекъл полицаите нещастници
Килия за мъж, нарекъл полицаите нещастници / Дарик Благоевград, Любима Калпачка, архив

Благоевградчанинът Валентин Чучуков ще лежи в ареста на полицията 4 денонощия. Той бе осъден по Указа за борба с дребното хулиганство от магистрата Владимир Пензов.

На 9 ноември Валентин Чучуков бе задържан от полицейските служители Момчил Петков и Георги Георгиев на булевард "Димитър Солунски" в Благоевград. Към 21.30 часа Чучуков седнал в нетрезво състояние на пътното платно. Дошлите на място униформени го заставили да покаже лични документи, той не се подчинил и започнал словесна атака срещу служителите на реда.

Пред съда бяха разпитани полицейските служители Георгиев и Петков. Те заявиха, че Валентин Чучуков се държал непристойно и демонстрирал оскърбително отношение към орган на властта. Обърнал се към тях с думите "Какви сте вие нещастници, на какви се правите". В момент на поставяне на белезници 32-годишният Валентин заплашил полицаите, че ще си удари сам главата в земята и ще подаде жалба, че спрямо него е упражнено престъпно насилие, каза пред съда актосъставителят инспектор Мирчев.

Веднага след съдебното заседание Чучуков бе закаран в полицейския арест. Съдия Пензов определи да се приспадне от присъдата едно денонощие, през което Валентин Чучуков бил задържан със заповед по Закона за МВР.