/ ThinkStock/Getty Images
Тя ще лежи в затвора две години
Служителка на „Пътна полиция”-Благоевград е осъдена условно на две години затвор с три години изпитателен срок. Тя е предоставяла регистрационни номера на автомобили с избрани номера, а парите прибирала за себе си, съобщиха от съда

Съдят бивша служителка на КАТ-Благоевград за длъжностно престъпление

Осъдената е работила като домакин-касиер в сектор „Пътна полиция“ на ОД на МВР-Благоевград. Тя беше призната за виновна за извършване на престъпление по служба.

Съдят шеф на фирма, укрил от данъчните 71 000 лв.

В качеството си на длъжностно лице 61-годишната жена е е предоставила регистрационни табели с избрана от заявителите комбинация от цифри, без наличието на документ за платена допълнителна държавна такса.

Служителката е получила от заявителите на ръка дължимите държавни такси, като ги е задържала за себе си. Окръжните магистрати прецениха, че с това деяние са настъпили значителни вредни последици за ОД на МВР-Благоевград, включващи и непостъпилите по сметка на дирекцията суми в размер на 7680 лева.

Съдят бивш служител на пощата в Ковачевица за присвоени 2691 лв.

Освен двегодишна условна присъда, съдия Атанас Маскръчки определи осъдената да възстанови неправомерно взетата от нея сума. Касиерката няма право да извършва материалноотговорна или отчетническа длъжност в следващите три години.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Софийския апелативен съд в 15-дневен срок.