Има корупция във Висшия съдебен съвет, смята депутатът Абаджиев
Има корупция във Висшия съдебен съвет, смята депутатът Абаджиев / Снимка: Дарик - Благоевград
"Има своеобразен тип корупция във Висшия съдебен съвет. 19 години членовете на ВСС обслужват политически лобита", заяви в интервю за Дарик радио народният представител Димитър Абаджиев.

"Заедно с колегата ми в Народното събрание Яне Янев внасяме парламентарно питане, свързано със скандалните назначения на магистрати в съда в Петрич, които нямат изискуемия трудов стаж", коментира Димитър Абаджиев, като даде за пример районния съдия в южния град, Дияна Хаджиева.

Според твърденията на двамата депутати, Янев и Абаджиев, съдията в Петрич Дияна Хаджиева е едва с 10 месеца стаж като юрист, но въпреки всичко кандидатурата й е одобрена от Висшия съдебен съвет.

"Няма начин да влияем на работата на ВСС, но пък можем да притискаме членовете на съвета чрез публични изявления", убеден е депутатът Димитър Абаджиев. Той и Яне Янев са започнали разследване и до дни ще направят открити приемни за граждани в Благоевград и в Петрич, за да съберат още данни за корупционни практики в правораздавателните институции и по-специално срещу няколко магистрати, превърнали с действията си по служба двете съдилища във феодализиран семеен бизнес.

Интервю с Димитър Абаджиев чуйте в прикачения звуков файл.