Директори се обявиха против по-висока такса за детските градини в Гоце Делчев
Директори се обявиха против по-висока такса за детските градини в Гоце Делчев / netinfo
По-голямата част от директорите на детски градини в община Гоце Делчев са против увеличение на месечната такса, която родителите заплащат за своите деца. Това стана ясно на провелата се среща между ръководителите на детски заведения и представители на отдел "Просвета” към общината.

В момента родителите плащат по 38 лева на месец. Издръжката на едно дете е около 100 лева. Останалата част от сумата се поема от общинския бюджет.

Според директорите, в условия на криза, не е разумно таксата да става по-висока, защото много родители ще бъдат затруднени да я плащат.

Въпросът за таксата ще бъде поставен на дневен ред пред общинските съветници следващата година, каза шефът на "Просвета” Васил Мишев.

"Важно е да се има предвид и мнението на директорите. Възложихме им задача да сондират и настроенията сред родителите по отношение на таксата”, каза още Мишев.

"Като цяло можем да отчетем една успешна година с въвеждането на делегираните бюджети в детските градини на територията на общината. Този начин се оказа по-рационален”, допълни той.