Четири фирми наддават за изграждането на канализация в Долно Българчево
Четири фирми наддават за изграждането на канализация в Долно Българчево / netinfo
Четири строителни фирми участваха в открит конкурс за избор на изпълнител за изграждане на канализация на село Долно Българчево с мини пречиствателна станция за отпадни води, съобщиха от Общината.

Назначената със заповед на кмета на община Благоевград Костадин Паскалев комисия от разгледа подробно техническите оферти на фирмите кандидати в присъствието на кандидатите. Една от тях бе отстранена от участие в конкурса заради несъответствие на представените документи с изискванията на възложителя.

Критериите за оценка на кандидатите се определят на база икономически най-изгодната оферта, при следните показатели – размер на предложената цена, срок за изпълнение на поръчката, размер на професионалната застраховка, доказани възможности, осигуряване на работни места за жители на община Благоевград и гаранционен срок.

Съгласно заповедта на кмета Комисията трябва да приключи работата си в срок до 30.09.2008 година. Протоколът на комисията ще бъде представен за одобрение от кмета на община Благоевград Костадин Паскалев.

За първия етап от изпълнението на проекта са осигурени 1 милион лева от ПУДООС /Предприятието по управление на дейностите по опазване на околната среда/ към Министерството на околната среда и водите. Общата стойност на проекта е 1 млн. 400 хиляди лева, дължината на канализацията е 3 256 метра. С изпълнението на обекта по-голямата част от населените места в община Благоевград ще бъдат снабдени с канализационна мрежа.