54 фирми искат да ремонтират Младежкия дом
54 фирми искат да ремонтират Младежкия дом / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова

54 фирми закупиха документи за участие в откритата процедура за основен ремонт и реконструкция на дренажната система на общинския Младежки дом в Благоевград, съобщиха от пресцентъра на кметска администрация. Крайният срок за подаване на документи изтече на 31 декември 2009 г.

Сградата на Младежки дом ще бъде ремонтирана по проект, финансиран от Оперативна програма "Регионално развитие", схема "Подкрепа за осигуряване на подходяща и рентабилна образователна, социална и културна инфраструктура, допринасяща за развитието на устойчиви градски ареали".

Проектът е на стойност 1 149 659.30 лв. Част от заложените ремонтни дейности на сградата са подмяна на дограмата с алуминиева със стъклопакет, външна дървена обшивка и обръщане на прозорците от вътрешната страна с гипскартон, хидроизолация, топлоизолация, възстановяване на водосточните тръби, подмяна на осветителните тела и ремонт на ел. инсталацията, както и ремонт на всички помещения и зали.

Проектът предвижда обособяването на сега съществуващата сладкарница и кухнята към нея в многофункционална зала за репетиции и спорт. Ще се ремонтира и системата за отопление, вентилация и климатизация на сградата, ще бъде монтирана енергоспестяваща система с вторично използване на отпадната топлина за допълнително загряване на топлинни мощности за допълване на съществуващите котелни мощности.

Крайният срок за представяне на оферти е 11 януари. Процедурата за избор на изпълнител на обекта ще започне от 14.00 ч. на 13 януари в зала 206 на Община Благоевград.