/ DarikNews
Боксьорите Кубрат и Тервел Пулеви са поканени за участие в сцени от филма
"Кметове на кметства от цялата страна се включиха в дарителската кампания в подкрепа на заснемащия се филм за Ботев", съобщи Сийка Суркова, кмет на Момчиловци и говорител на Националното сдружение на кметове на кметства (НСККРБ) в Република България.

"Дарителската инициатива е кауза на председателя на сдружението, кметът на Калофер Румен Стоянов. Боксьорите Кубрат и Тервел Пулеви са поканени за участие в сцени от филма", допълни Сийка Суркова

Кметът на Калофер призова за набиране на средства за филм за Христо Ботев

От филма за Христо Ботев вече са заснети около 60 минути, а за завършването на лентата са необходими още над 30 000 лева,
уточняват от НСККРБ. Кметове от областите Плевен, Пловдив, Смолян, Стара Загора и Видин са участвали в дарителската акция с лични средства.

"Сред дарителите са кметовете на родопските села Момчиловци, Давидково, Чепинци. Режисьор на филма е Максим Генчев, а в ролята на Ботев е актьорът Милен Жечев", обяснява Сийка Суркова.

Според нея, "малките кметове" на кметства са категорични, че "само обединени около каузата България можем да направим страната си такава, каквато искаме да бъде".
БТА