/ iStock/Getty Images
Пешеходни преходи, спортни занимания сред природата, екскурзии до забележителности в Родопите са част от лятната програма в Пампорово, информират от Туристическия център в курорта. Условията за туризъм в Пампорово са отлични, времето е слънчево. Приключенският парк "Язовира" е основен акцент в лятната туристическа програма на курорта, която е с мотото "Движи се, дишай, споделяй..."

Широка лъка
ThinkStock/Getty Images


"Митове и легенди" е наречен маршрутът, преминаващ през "Студенец", вр. Мургавец и парка "Язовира". Паркът е обновен през тази година, предлагайки възможности за различни спортни активности на открито, игри, забавления и релакс. "Язовира" разполага с въжена градина, детски тролей, зона за скокове върху въздушна възглавница, фитнес на открито, кът за игри, семейно велотрасе, горска пътека за бягане, условия за риболов и релакс.

Най-приказните места в Родопите (СНИМКИ)

Пешеходният маршрут "Звукът на Орфеевата лира" включва преход до вр. Снежанка, Орфееви скали и парка "Язовира". От туристическия център организират екскурзии и маршрути до Смолянските езера, "Каньона на водопадите", Обсерваторията на Рожен, пещерите "Ухловица", Ягодинска и "Дяволското гърло", Широка лъка, Гела, екопътеката "Невястата", джипсафари и др.
БТА