/ ThinkStock/Getty Images
Тази нощ в съня си е починал Миро. Отиде си от този свят един добър и стойностен човек, който създаваше настроение и веселеше хората от сърце и душа. Не напразно неговите колеги написаха, че осиротяха без него. Не само те и Смолян осиротя без широката усмивка на Миро и благия му поглед.

Мирослав Савов щеше да навърши 60 години на 13 февруари т.г. Той е един от култовите членове на трио „Шемет“, формация с богата история, създадена през 1983 г. от него и Митко Мазаров.

По-късно към тях се присъединяват Стоян Гайдаров и Веселина Бабаджанкова.С невероятните си скечове и неповторимата си индивидуалност, те са емблема не само за хората от региона, но и в цяла България и зад граница.

Носители са на много престижни награди от фестивали, конкурси и награди от международното бианале на хумора и сатирата в Габрово, както и от международните контингенти в Сараево и Косово, и много други.


Поклон пред светлата памет на Миро! Той няма да бъде забравен, защото го обичаме. Изказвам съболезнования на семейството и близките му! Поклонението ще е от 13.00 часа днес в храм „Св.вмчк Георги Победоносец“ в Смолян. Погребението е от 15:00 часа.