/ ThinkStock/Getty Images
Клубът на професионалните готвачи "Chef`s Club Smolyan" организира поредната благотворителна кауза, със средствата от която ще се подпомогне лечението на болно от мускулна дистрофия момиче, съобщиха от клуба.

Инициативата в подкрепа на 22-годишната Габриела Хаджийчева от девинското село Беден ще се състои на 17 и 18 юни в рамките на програмата за празника на Смолян.

Майсторите готвачи ще приготвят храна от традиционна българска кухня, а постъпленията от продажбите ще се дарят за лечението на Габи. Момичето учи специалност „Фармация“ в Медицинския университет в София. Нейното състояние се влошава бързо, движенията ѝ стават все по-затруднени.

Нуждае се от спешно лечение, което да спре развитието на болестта.  Даренията са за осигуряване на сумата от 80 000 лв. за вливане на стволови клетки, което ще се извърши в клиника в Турция.  

Благотворителната кауза на Chef`s Club Smolyan е от 19:00 часа на 17 юни и от 11:00 часа на 18 юни по време на Празника на Смолян. Дарителски кутии за набиране на средства са поставени и в заведения и магазини в Девин.    
БТА