/ iStock/Getty Images
Служители от сектор „Криминална полиция“ при Районно управление-Пазарджик иззеха множество забранени за притежание премети и вещества от къща на мъж от пазарджишкото село Огняново, съобщиха от полицията.

След спецакция: Иззеха голямо количество метамфетамин и боеприпаси

Разследването на криминалистите започнало след установяването на 32-годишен мъж от същото село, който притежава наркотици.

ОД на МВР-Пазарджик

Той и друг път е бил засичан и задържан от органите на реда за подобни престъпления.

Иззеха огнестрелно оръжие и боеприпаси в област Монтана

На 14 януари, униформените предприели претърсване на жилището му в селото, където намерили неголямо количество амфетамин и близо 13 грама марихуана.

ОД на МВР-Пазарджик

По време на процесуалните действия криминалистите се натъкнали на незаконно притежавана самоделна пушка, нерегистриран газ-сигнален пистолет и 50 боеприпаса за него.

ОД на МВР-Пазарджик

Открити са и 27 туби с близо 440 литра дизелово гориво - без документи за произход, 240 литра с алкохол без бандерол, 559 къса с цигари и килограм сух нарязан тютюн. В едно от помещенията открили и незаконен казан за варене на ракия.

Иззеха незаконни боеприпаси от борованско село

Наркотиците, оръжието, алкохолът и тютюневите изделия са иззети, а дизеловото гориво е предадено на служители от Агенция "Митници".

ОД на МВР-Пазарджик

По случаите се водят полицейски производства под наблюдението на прокуратурата в Пазарджик.