/ iStock/Getty Images
По Националната програма на МОН ще бъдат оборудвани 263 STEM центъра в училищата в цялата страна, но се планира постепенно да бъде обхваната цялата училищна мрежа. В момента се работи за създаване на Национален център за STEM обучение, в който ще се подготвят учителите за иновативния тип преподаване.

Това заяви в Пазарджик министърът на образованието и науката в служебното правителство проф. Николай Денков. Той откри в пазарджишката гимназия "Иван С. Аксаков" училищен STEM център - тип изследователска лаборатория, по природоматематически науки.

По повод на безплатните летни лагери за учениците, проф. Денков посочи, че до 15 юни продължава публичното обсъждане на Националната програма "Отново заедно".

Окончателният текст ще съдържа списък с ясно дефинирани критерии, но ще бъде оставена свобода на педагогическите съвети да изберат кои от тях са най-адекватни за конкретното училище, поясни министърът.

За да се предотврати нова вълна от коранавирус в началото на учебната година, образователният министър изтъкна, че е необходимо повече учители да се ваксинират срещу COVID-19.
 
БТА