Георги Терзийски
Георги Терзийски / БГНЕС, архив
Днес официално откриха ремонтираният околовръстен път на Пазарджик и участъкът от републиканския път до границата с област Пловдив, предаде БТА.

Строително-ремонтите дейности са на обща стойност 28,6 милиона лева, като е изградено и ново кръгово кръстовище в района на село Мало Конаре.

В церемонията участваха кметът на Пазарджик Тодор Попов, областният управител Стефан Мирев и председателят на АПИ Георги Терзийски.

Днешното събитие е израз на политиката и разбирането на правителството и Агенцията, че дори в тежки дни като тези на пандемията, строителния бранш не трябва да спира своята дейност независимо от трудностите, каза Георги Терзийски. Той добави, че в област Пазарджик са изпълнени или в момента се изпълняват обекти на обща стойност 100 милиона лева, а за поддържането на републиканските пътищата са отделени около 5 милиона лева от бюджета на Агенцията.

АПИ пусна интерактивна карта със "зелените коридори" в България


Областният управител Стефан Мирев посочи, че днес е открит поредният важен инфраструктурен обект, свързан с развитието на региона, с икономическата активност и подобряването на трафика и безопасността на движението. Той подчерта доброто взаимодействие между всички институции при реализацията на проекта.

Кметът на Пазарджик Тодор Попов също акцентира върху сътрудничеството между общината и държавните институции при работата по важни проекти. Пазарджик е добър пример за това не само по отношение на пътната инфраструктура, но и в обекти от социална, спорната и други сфера, каза Попов. Той обяви, че обновяването на инфраструктурата в Пазарджик ще продължи с още два натоварени пътни участъка. Днес ще бъде подписано споразумението с АПИ за предстоящите дейности.

Общината ще подготви идейния проект и се очаква до края на годината да бъде избран изпълнител, посочи още кметът на Пазарджик.
БТА