Силна буря с проливен дъжд удари Пазараджик в следобедните часове на вчерашния ден.



Според данните валежите са надминали 40 л/кв.м. Бурята е била придружена със силен вятър и дребна градушка.





На 15 сигнала за паднали дървета и клони е реагирала противожопожарната служба в града след проливния дъжд към 19:00 часа. Това съобщи говорителят на ОД на МВР Мирослав Стонов.



Има данни за нанесени щети по паркирани автомобили. Бурята е причинила наводнение на централни улични артерии. Екипи на противопожарноата служба са отстранявали щетите. Вследствие на проливния дъжд е имало и наводнени мазета. 



До обяд в сряда над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. След обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в Западна и Централна България, ще превали и прегърми.



Вятърът ще е слаб със северна компонента. Максималните температури ще са между 25° и 30°, в низините на Източна България до 33-34°, в София - около 25°, сочи прогнозата за времето.



Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна сутринта по южното крайбрежие, където ще има валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен, предимно североизточен вятър. Максималните температури ще са 27°-29°.







Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, уточняват от НИМХ. В четвъртък повече валежи и гръмотевици се очакват в Централна и Източна България, температурите ще бъдат между 25 и 30 градуса, за София 25.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik
Meteo Balkans/БТА