/ Thinkstock/Getty Images
Видеоигра, имитираща действията на убиец, проникнал в училищна сграда, бе свалена от онлайн платформата Steam, след като почти 208 000 души поискаха забраната й. Това съобщи Сюзан Робинет, която е инициатор на петицията.

Ученик стреля в училище в щата Индиана, двама са ранени
Тя е получила заявление от компанията, управляваща интернет платформата Valve Corporatin, в което се съобщава, че играта е свалена.

Ученик стреля в гимназия в Тексас, уби 10 души (СНИМКИ)
 
Играта, с името „Стрелец“ (Active Shooter) е дело на разработчик, нарекъл се Ата Бердиев, който е известен в компанията като „трол, който и преди е нарушавал правата на потребителите“. За реалната личност, стояща зад това име, не се знае нищо. Той е бил изключен от списъка на разработчици, правещи игри за тази платформа, но действал под прикритието на друга компания, информира ТАСС
 
Излизането на играта било планирано за 6 юни – четири месеца след трагедията в училище „Марджъри Стоунмън Дъглас“ в щата Флорида, където бяха разстреляни 17 ученици и преподаватели, както и само месец след трагедията в училище в град Санта Фе, щата Тексас, където убиец застреля 10 души и рани още 10.

Трагедията във Флорида: 17 жертви на стрелба в гимназия (ВИДЕО/СНИМКИ)
 
Това бе 22-ят случай на стрелба в американско училище от началото на годината.
БГНЕС