/ БГНЕС
Въоръжен младеж откри огън в средно училище в Санта Фе, САЩ, предадоха Ройтерс и Франс прес. Десет са убити, а други десет са ранени, съобщи губернаторът на щата, цитиран от Франс прес. Сред загиналите са деветима ученици и един преподавател.

Въоръжен младеж откри стрелба в училище във Флорида, рани един човек

стрелба Санта Фе Тексас гимназия училище
БГНЕС


Заподозреният стрелец, който е задържан, е бил ученик в гимназията, каза Ед Гонзалез - шериф на окръг Харис. Един заподозрян е в ареста, а втори човек е задържан и се разпитва, каза шерифът. Гонзалез съобщи в Туитър, че в района на училището и околностите са открити взривни устройства и силите на реда обезопасяват местата.

Стрелба в училище в САЩ, има ранени (ВИДЕО)

стрелба Тексас гимназия училище
БГНЕС

Източник от правоприлагащите органи, пожелал анонимност, заяви, че нападателят е Димитриос Пагурцис, на 17-години. Младежът бил въоръжен с полуавтоматична пушка AR-15, съобщи в. "Хюстън кроникъл", цитирайки неназован висш служител на органите на реда.
 
В местни болници са докарани за лечение най-малко девет души, казаха източници от лечебните заведения. Според шериф Гонзалез сред ранените има и полицай.

Трагедията във Флорида: 17 жертви на стрелба в гимназия (ВИДЕО/СНИМКИ)
 
стрелба Тексас гимназия училище
БГНЕС


Днешната трагедия се разиграва три месеца след подобно масово убийство в училище в щата Флорида, накарало американски ученици да организират движението "Никога повече" с искане за контрол над огнестрелните оръжия, припомня БТА.
БТА, БГНЕС