/ Guliver/Getty Images
Ученик откри стрелба в средно училище в американския град Ноубълсвил в щата Индиана. Двама души са ранени, съобщи телевизионният канал Ей Би Си, цитиран от ТАСС. Телевизията се позова на полицията.

Ученик стреля в гимназия в Тексас, уби 10 души (СНИМКИ)
 
По информация на Ей Би Си по време на учебните занятия един от учениците поискал от учителя да излезе от час, след което се върнал с два пистолета и открил огън. Произвел е шест изстрела. Ранени са ученичка и преподавателят, които са откарани в болница.
 
Учителят по думите на неговия брат е получил минимум три огнестрелни рани. В момента го оперират, няма данни за състоянието му. Според един от учениците именно учителят е съумял да спре стрелеца, посочва Ей Би Си. Полицията установява как стрелецът, чието име и възраст не се съобщават, се е сдобил с оръжията. Той не е пострадал и е бил арестуван от пристигналите полицаи. Мотивите му засега са неизвестни.

Трагедията във Флорида: 17 жертви на стрелба в гимназия (ВИДЕО/СНИМКИ)
 
Преди седмица подобна трагедия се разигра в град Санта Фе в щата Тексас, където 17-годишният Димитриос Пагуртис застреля десет души и рани още толкова. По данни на Си Ен Ен от началото на годината в училищата в САЩ вече е имало 22 случая на употреба на огнестрелно оръжие, при които е имало убити и ранени.
БТА