/ Samsung
Според официалните данни на НСИ пътуванията на български граждани в чужбина през юни тази година са с 48.4% над регистрираните през юни 2021 година.  И все пак, не е необходимо да сте прегледали цялата национална статистика, за да стигнете до заключението, че българите обичаме да пътуваме. В повечето случаи обаче големият ентусиазъм не е достатъчна гаранция, че ще си прекараме наистина добре.

Невежеството и липсата на време за подготовка са двете основни причини за неприятни преживявания по време на почивка, предупреждават световните медии. А истината е, че в днешно време нямаме оправдание да не се постараем да ги избегнем, като просто спазваме полезните съвети и насоки за пътуване, които днес ще споделим с вас.

Започнете подготовката навреме и бъдете нащрек

Не чакайте последния момент, за да изберете къде да отседнете и как да прекарате почивката си. Колкото по-рано вземете решение, толкова по-добра оферта ще откриете според рамките на престоя си. Насърчаваме ви да изберете и по-ненатоварени часове през седмицата за пътуване, за да избегнете натоварения трафик. С други думи, планирайте днес, за да си спестите главоболията и взимането на решения по-късно. Разбира се, важно е да планирате предварително, но ви съветваме и да оставите място в графика си за изненадващи намаления и разпродажби.

Грижете се за здравето си

Толкова е просто – ако искате да си прекарате добре, на първо място трябва да се чувствате добре. Не забравяйте, че за да можете да се погрижите за семейството си, преди всичко на първо място трябва да се погрижите за самите себе си. Пийте достатъчно вода, придържайте се към здравословното хранене, внимавайте с преяждането и отделяйте толкова време за почивка, колкото ви е необходимо. Просто забавете темпото и се наслаждавайте на настоящия момент.

Включете в подготовката цялото семейство

Обсъдете с близките ви избора на дестинация, включете в плановете поне по една активност или дестинация за всеки член на семейството. Проучете заедно историята и културния календар на района, който възнамерявате да посетите.

Бъдете гъвкави

s
Samsung

В динамичните дигитални времена, в които живеем, не е необходимо да отделяме време и усилия за онези досадни задачи и задължения, които могат да развалят настроението ни през цялата почивка. Благодарение на възможностите на изкуствения интелект и новото поколение смартфони можем да се докоснем до незабравимо персонализирано потребителско изживяване и невиждани досега възможности за себеизразяване.
Пример за такива незаменими помощници са новото поколение революционни сгъваеми устройства Samsung Galaxy Z Flip4.  Този смартфон обединява най-доброто от двата свята – достатъчно малък е, за да се побере в джоба ви, но достатъчно голям, за да побере всичко, от което имате нужда в забързаното ежедневие, и да отговори на персоналните ви нужди. Z Flip4 надгражда успеха на иконичния сгъваем дизайн на Samsung, като добавя нови ключови характеристики, включително подобрено изживяване с камерата, по-голям капацитет на батериятa и разширени възможности за персонализация, като запазва неговата ултра компактност.

Това не е всичко. Galaxy Z Flip4 e мобилното устройство за потребителите, които търсят различни начини да дадат израз на креативността си и да уловят света около себе си. Вече няма за какво да се притеснявате, когато трябва да си направите снимка за спомен от семейната екскурзия – благодарение на FlexCam можете да правите снимки от всеки ъгъл, а ръцете ви остават свободни: позиционирате телефона си, където е най-подходящо, и снимате групови кадри, селфита и видеоклипове с разнообразни гледни точки и реалистични детайли — дори директно в приложенията на любимите ви социални мрежи.

s
Samsung

Благодарение на оптимизираната функция Quick Shot вече можете да заснемете висококачествени селфита директно през външния екран, като използвате основната камера. Запишете видео във високо качество с Quick Shot и лесно превключете към Flex режим, за да продължите да снимате без ръце, без да спирате видео записа – това е идеалната възможност за активните потребители в социалните мрежи, които не желаят да правят компромис с качеството. В допълнение, вече можете да си правите селфита в портретен режим и да виждате превю в реалното съотношение на снимката с помощта на Quick Shot.

Създаден специално за хора с високи изисквания и динамичен график, на които често им се налага да жонглират между полезното и приятното по време на почивка, новият 1,9-инчов външен екран на телефона ви позволява да управлявате още повече приложения и функционалности. Вече можете да провеждате разговори или да отговаряте на съобщения изцяло от външния екран, както и да подреждате приложенията, които използвате най-често. Когато сте в движение, спокойно можете да действате и без да разгъвате телефона си.
Благодарение на по-мощната 3,700mAh батерия с Galaxy Z Flip4 можете да снимате, да отделяте време за любимото си съдържание, както и да сте свързани с мрежата, без да се налага да зареждате устройството си често. С новата функция за 25W супер бързо зареждане при Z Flip4, до 50% от батерията се зарежда за около 30 минути, позволявайки на потребителите да останат винаги свързани.