Всички знаехме, че станцията за пропан-бутан работи незаконно и че разтоварват там и денем, и нощем. Това заяви жителка на румънския град Креведия, където станаха смъртоносните експлозии в събота вечерта.

Тя сподели, че много от местните хора се опасявали, че там може да стане експлозия.

Дъщерята на двете жертви от експлозията разплака Румъния със сърцераздирателно послание


„При взрива се е усети миризма на газ. Не знам дали кметът е знаел, че работи станцията незаконно. Местните знаехме, разтоварваха и денем, и нощем. Знаехме, че вече нямат разрешение, но какво да правим, като собственикът има толкова пари", споделя още жената от Креведия, цитирана от digi24.

По думите й съпрузите, които загинаха след взрива също са имали съмнения.

"Съседите, които починаха дори съм чувала да казват, че ако умрем ще бъде именно от този пропан-бутан. Уплашихме се“, каза жената, която сподели, че има внук, настанен в болница в Търговище след взрива.

Мощни експлозии на бензиностанция в Румъния, има загинали и много ранени

Съседите, за които говори жената, са двамата загинали при експлозията. Съпрузите починаха в рамките на 13 часа. Мъжът получава инфаркт, когато вижда ранената си жена. По-късно тя умира в болница от тежки изгаряния по цялото тяло.

Двама души загинаха, а 56 бяха ранени при опустошителната експлозия в събота вечер в Креведия. Част от ранените са в Румъния, други са прехвърлени в чужбина.