/ IStock
Собствениците на най-голямата кланица близо до Копенхаген са затворили съоръжението, след като почти 150 служители са дали положителни тестове за коронавируса, съобщи „Дойче Веле”.

Имунолог: Преболедувалите коронавирус изграждат имунитет (ВИДЕО)

Гигантът в производство на месо „Danish Crown” заяви, че е затворила голяма кланица, след като близо 150 служители са тествани положително за новия коронавирус. Случаите на COVID-19 в Дания и други европейски страни показват увеличение през последните дни.

Кланицата в град Рингстед, на около 50 километра от столицата Копенхаген, има повече от 900 работници. Фирмата „Danish Crown” заяви, че 120 служители са тествали положително за вируса в първоначален кръг от тестове на 600 служители. След повторно тестване са открити още 22 допълнителни инфекции.

Болните без симптоми са толкова опасни, колкото и другите заразени с коронавируса

"Поради тази причина ние затваряме кланицата за поне седмица, за да се опитаме да прекъснем веригата на предаване на вируса сред служителите на място", се казва в изявление на фирмата.

Компанията, един от най-големите износители на свинско месо от Дания, е най-големият производител на свинско месо в Европа. Множество кланици бяха засегнати от вируса през последните месеци, особено в съседна Германия.
БГНЕС