Тереза Мей
Тереза Мей / БГНЕС
Британската министър-председателка започва да обсъжда тази седмица със своите министри детайлите на обещаното от нея "ново смело предложение" за Брекзит. Тя ще се опита за четвърти път да спечели мнозинство за одобряването му в парламента, предаде ДПА.

Мей към депутатите: Погледнете на новото споразумение за Брекзит със „свеж чифт очи“

Очаква се на правителственото заседание във вторник да бъде подписан пакетът с предложения, който да бъде включен в законопроекта за излизане от ЕС, съобщава британската агенция Прес асосиейшън. Според правителствени източници законопроектът ще включва мерки за защита на правата на работещите, бъдещи търговски спогодби с Европейския съюз, мерки за опазване на околната среда и разпоредби за Северна Ирландия.

ThinkStock/Getty Images

Лидерът на лейбъристката опозиция Джереми Корбин обаче каза, че няма да подкрепи законопроекта, който Мей ще внесе за гласуване в парламента през юни.

Корбин каза вчера пред Би Би Си, че не е чул в законопроекта да има нещо съществено различно от досегашните три варианта.

Борис Джонсън - фаворит за поста на Тереза Мей

Преговорите за компромис между консерватори и лейбъристи, които продължиха шест седмици, се провалиха в петък, ден след като Мей се съгласи да предложи график за оттеглянето си идния месец.
БТА