/ iStock/Getty Images
Източници от британското правителство казаха, че ако сделката за Брекзит на министър-председателката Тереза Мей бъде отхвърлена за четвърти път в парламента, няма да има пети опит, предаде Ройтерс, като се позова на Би Би Си.

Предстои важна седмица за решаване на проблема с Брекзит


В началото на другия месец Мей ще даде нова възможност на депутатите да гласуват по нейното споразумение за излизане на Великобритания от Европейския съюз, независимо дали консервативното правителство и опозиционните лейбъристи постигнат договореност дотогава.
 

Петиция за отмяна на Брекзит събра над 5 милиона подписа


Според правителството е "наложително" да има гласуване по законопроекта, който да подготви почвата за Брекзит, ако Великобритания иска да напусне ЕС преди лятната ваканция на депутатите.

Великобритания иска споразумението за Брекзит да бъде одобрено преди юли

Източници от Лейбъристката партия казват, че тя няма да подкрепи законопроекта, ако няма междупартийно споразумение.
 

 
iStock/Getty Images


Опитите за намиране на междупартиен компромис започнаха, след като сделката на Мей за Брекзит беше отхвърлена три пъти от депутатите.
Министърът на международната търговия Лиъм Фокс заяви, че депутатите ще трябва да решат следващия месец дали да гласуват, за да осигурят излизане на
Великобритания от ЕС със сделка, или да създадат опасност от напускане без споразумение или въобще да няма Брекзит.
 

Gulliver/Getty Images


Той изрази надежда, че депутатите ще последват това, което според него "не е било съвет, а инструкция от избирателите, и ще трябва да помислят какви могат да бъдат политическите последици, ако не изпълнят своята част от сделката".
 

iStock/Getty Images

БТА