Той е предавал от първата линия на войната в Украйна
Популярният руски военен кореспондент и блогър Владлен Татарски е загинал при днешната експлозия в заведение в центъра на руския град Санкт Петербург. По време на взрива е имало патриотична вечер на Татарски, предаде ТАСС.
Той е военен блогър и е предавал от първата линия на войната в Украйна, съобщи BBC.

Пострадали са 16 души. Мощността на взривното устройство е била над 200 грама тротилов еквивалент, съобщиха правоохранителните органи.
Същевременно командването на бригадата "Восток", в която е започнал служба военният блогър, обяви, че ще окаже цялата необходима помощ на семейството му, предаде ТАСС. Татарски е започнал военна служба през 2014 г. в една от ротите на "Восток".

Руски медии и военни блогъри по-рано казаха, че Татарски имал среща с граждани в кафенето, в което стана взривът и една от присъстващите му подарила статуетка, която явно е експлодирала. Взривното вещество било с размерите на калъп сапун и лесно било поставено в статуетката.

Татарски имаше над 560 000 последователи в „Телеграм“, припомня Ройтерс и допълнва, че той е бил един от най-известните и влиятелни военни блогъри, често критичен относно хода на войната на Русия в Украйна.

Санктпетербургски сайт съобщи, че експлозията е станала в заведение, което преди е било собственост на Евгений Пригожин – основателят на частната руската наемническа групировка „Вагнер“, която се сражава в Украйна.
Петя Гергова, БТА