/ БТА
Всички пътнически полети на летището в Кабул са отменени заради тоталния хаос след превземането на властта от талибаните, съобщиха летищните власти, цитирани от АФП и ТАСС.

В съобщението се съдържа и призив да не се струпват тълпи на аерогарата.

Кабул е под обсада, талибаните започнаха да нахлуват от всички страни


"Няма да има пътнически полети от летище "Хамид Карзай", за да се предотврати плячкосване. Моля, не се насочвайте съм летището", предупреждават летищните власти. Големи авиокомпании пренасочват полетите си, за да избегнат афганистанското въздушно пространство, след като бунтовниците поеха контрола над президентския дворец в Кабул, предаде Ройтерс.

Юнайтед еърлайнс (United Airlines), Бритиш еъруейз (British Airways) и Върджин Атлантик (Virgin Atlantic) посочиха, че не използват въздушното пространство на страната. Говорителка на Юнайтед уточни, че това засяга някои от полетите на авиокомпанията от САЩ до Индия.

Специализираният сайт FlightRadar24, който следи положението на самолетите в реално време, отчита малко пътнически полети над Афганистан към 3.00 часа по Гринуич днес, но много самолети прелитат над съседните Пакистан и Иран.

Кабул е пред хумантирна криза, хиляди бежанци прииждат в афганистанската столица (СНИМКИ)

Авиокомпания Емирейтс (Emirates) от Обединените арабски емирства (ОАЕ) и дубайската Флайтдубай (Flydubai) съобщиха по-рано днес, че са отменили полетите си до Кабул до второ нареждане.
БТА