В Италия арестуваха албанци за издевателства над българки
В Италия арестуваха албанци за издевателства над българки / снимка: БГНЕС, архив

Албанци отвлякоха бременна българка с цел да я принудят да проституира, съобщава вестник "Кориере дела сера", цитиран от БТА.

Мечтата на 33-годишната българка е била да намери работа в Италия и осигури по-добър живот на детето, което предстои да се роди. Тримата албанци, които са на 22, 30 и 44 години, обещават да осъществят нейната мечта и я докарват на летище Малпенса в Милано. Оттук мечтата се превръща в кошмар, защото българката е отвлечена, принудена да се качи в кола и откарана в апартамент на улица "Дзара" 63, където се намират две млади румънки, превърнати в проститутки. Преживява четири дни на истински ад, като похитителите я карат дори да погълне лекарство за предизвикване на аборт, което за щастие няма ефект, се посочва в информацията.

Българката се възползва от моментна разсеяност на похитителите и скача от балкона на първия етаж. Вижда общински полицай и това е нейното спасение. След това разследването е поето от криминалната полиция.

Двама от албанците са открити и задържани в апартамента, където са намерени и румънките. Третият албанец е заловен на следващия ден в земеделски район северно от Милано. Коле Чепури на 44 години и Алтин Текна на 22 години са неосъждани, докато братът на Алтин, 30-годишният Алекс Текна е криминално проявен. Постановено е оставането им в ареста, отбелязва "Кориере дела сера".

Пристанищната полиция в Бари задържа 28-годишен албанец, издирван за ограбване на българка, пише всекидневникът "Ресто дел карлино". Той се е готвел да се качи на ферибота за албанското пристанище Дуръс.

Преди седмица албанецът се възползвал от услугите на 42-годишна българка, която проституирала по крайморския път в адриатическия курорт Червия. След това опрял отвертка в гърлото й, за да я принуди да му даде чантичката си с 250 евро и я изхвърлил от колата. Друга българка, на 34 години, приятелка и колежка на жертвата, се намирала в близост и успяла да запомни модела и регистрационния номер на автомобила. Двете незабавно се оплакали в полицията.

Криминалната полиция в Равена издирила собственика на колата, също албанец, но нямащ нищо общо с престъплението, чрез когото стигнала до грабителя. Той се оказал криминално проявен за търговия с наркотици и с висяща заповед да напусне територията на Италия. Въдворен е в затвора на разположение на прокурора Манфреди Дини Чачи, посочва вестникът.